Home » D:News » Câte persoane ar putea fi afectate de cutremurele din Turcia și Siria?

Câte persoane ar putea fi afectate de cutremurele din Turcia și Siria?

Publicat: 08.02.2023
Câte persoane ar putea fi afectate de cutremurele din Turcia și Siria?
Foto: Profimedia

23 de milioane de persoane, dintre care 1,4 milioane de copii, ar putea fi afectate de seismele din Turcia și Siria, spune Organizația Mondială a Sănătății.

Adelheid Marschang, ofițer pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat că aproximativ 23 de milioane de persoane, dintre care 1,4 milioane de copii, vor fi probabil afectate în ambele țări în urma cutremurului și a replicilor acestuia, care au redus la ruine mii de clădiri.

Marschang a declarat că Turcia are o capacitate puternică de a răspunde la criză, dar că principalele nevoi nesatisfăcute pe termen imediat și mediu vor fi peste graniță, în Siria, care se confruntă deja cu o criză umanitară de ani de zile din cauza războiului civil și a unei epidemii de holeră, relatează The Guardian.

Câte persoane ar putea fi afectate de cutremur?

„Aceasta este o criză care se adaugă la multiplele crize din regiunea afectată”, a spus Adelheid Marschang la reuniunea consiliului de administrație al organizației de la Geneva: „În toată Siria, nevoile sunt cele mai mari după aproape 12 ani de criză prelungită și complexă, în timp ce finanțarea umanitară continuă să scadă”.

OMS a declarat că a trimis provizii de urgență, inclusiv truse de prim-ajutor și de chirurgie, și a activat o rețea de echipe medicale de urgență.

„Acum este o cursă contra cronometru”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Cu fiecare minut, cu fiecare oră care trece, șansele de a găsi supraviețuitori în viață se diminuează.

El a declarat că OMS este îngrijorată în special de zonele din Turcia și Siria de unde nu au apărut informații de la cutremurul de luni.

„Cartografierea pagubelor este o modalitate de a înțelege unde trebuie să ne concentrăm atenția”, a spus el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase