Home » D:News » Chiriile din Londra au ajuns de nesuportat. Zeci de mii de oameni au părăsit oraşul în 2022

Chiriile din Londra au ajuns de nesuportat. Zeci de mii de oameni au părăsit oraşul în 2022

Chiriile din Londra au ajuns de nesuportat. Zeci de mii de oameni au părăsit oraşul în 2022
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 21.02.2023

Patru din 10 chiriaşi care s-au mutat în Londra anul trecut au ales să părăsească oraşul, deoarece chiriile lunare scumpe au devenit de nesuportat, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Peste 90.000 de chiraşi au părăsit Londra în 2022, potrivit unui raport al brokerului Hamptons International. Aceasta este cea mai mare cifră din ultimul deceniu şi mai mult decât dublu celor care s-au mutat din oraş în 2012.

„Revenirea rapidă a chiriilor din Londra a lăsat un număr impresionant de oameni în cautarea unor opţiuni mai ieftine”, a declarat Aneisha Beveridge, şeful de cercetare la Hamptons. „Chiriile arată puţine semne de abatere de la traiectoria lor ascendentă”.

Londenezii au plătit mai mult decât dublu pe chirie faţă de restul Marii Britanii

Chiria medie lunară plătită pentru o casă nouă în Londra a crescut cu 9,1% de la an la an (YOY) la 2.141 de lire sterline în ianuarie, depăşind creşterea de 8% în restul Marii Britanii, excluzând capitala, în aceeaşi perioadă. Londenezii au plătit mai mult decât dublu pe chirie faţă de restul Marii Britanii, unde preţul mediu a fost de 987 de lire, în ianuarie.

„Ne aşteptăm ca numărul chiriaşilor care părăsesc capitala să continue să crească în viitorul previzibil”, a adăugat Beveridge de la Hamptons.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase