Home » D:News » Amazon testează eliminarea carbonului cu ferme de alge între turbinele eoliene

Amazon testează eliminarea carbonului cu ferme de alge între turbinele eoliene

Publicat: 24.02.2023

Amazon investește fonduri semnificative în eliminarea carbonului folosind alge prin intermediul primei ferme de alge marine la scară comercială din lume, situată convenabil între turbinele eoliene offshore.

„Prin amplasarea fermei într-un spațiu anterior gol dintre turbine, proiectul poate extinde cultivarea algelor marine în Marea Nordului, de altfel foarte folosită”, se menționează pe blogul companiei.

„Dacă agricultura de alge marine s-ar extinde pentru a ocupa întregul spațiu ocupat de parcuri eoliene, estimat a fi de aproximativ 1 milion de hectare până în 2040, aceasta ar putea reduce milioane de tone de CO2 anual”, spune compania, potrivit Interesting Engineering.

Cei implicați în proiect speră ca eliminarea carbonului folosind alge să se răspândească în întreaga lume

Proiectul este condus de organizația non-profit North Sea Farmers (NSF) și este de așteptat să devină operațional până la sfârșitul acestui an. Proiectul este gestionat de un consorțiu de cercetători științifici și parteneri din industria algelor marine.

Speranța noului proiect este ca North Sea Farm 1 să devină un model pentru eliminarea carbonului folosind alge în întreaga lume.

„Amazon acordă 2,16 milioane de dolari (1,5 milioane de euro) pentru a crea această fermă de alge marine, prima de acest fel, și pentru a desfășura un an de cercetare științifică privind reducerea carbonului prin cultivarea algelor marine”, spune compania.

„Finanțarea provine din fondul global Right Now Climate de 100 de milioane de dolari, angajamentul Amazon de a sprijini soluțiile bazate pe natură, care se adaugă muncii pe care compania o face pentru a-și decarboniza afacerea”, se menționează în continuare.

Algele marine au numeroase utilizări

North Sea Farm 1 va consta dintr-o fermă de alge marine de 10 hectare, care este de așteptat să producă cel puțin 6.000 kg de alge marine proaspete în primul său an și va servi la explorarea potențialului fermelor de alge marine de a elimina carbonul din atmosferă. De asemenea, va avea ca scop crearea de noi locuri de muncă și oportunități.

„Algele marine ar putea fi un instrument cheie în eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă, dar în prezent sunt cultivate la o scară relativ mică în Europa”, a declarat Zak Watts, director pentru EU Sustainability în cadrul Amazon.

„Suntem încântați să finanțăm acest proiect pentru a ne ajuta să ajungem la o mai bună înțelegere a capacității sale de a ajuta la combaterea schimbărilor climatice”, a adăugat el.

Algele marine sunt un superaliment care poate oferi multe beneficii atunci când este inclus într-o dietă, dar asta nu este tot. Este, de asemenea, o sursă de biocombustibil mai bună decât porumbul sau soia.

Amazon nu a precizat pentru ce speră că vor fi folosite algele sale marine, dar aplicațiile sunt numeroase și variate.

Vă recomandăm să citiți și:

Solul din SUA se erodează de 1.000 de ori mai repede decât ar trebui

Vești dureroase! Ninge mai puțin și plouă mai mult în Arctica, din cauza încălzirii globale

Încălzirea globală a transformat o țară într-un teritoriu unic pentru producția de vin

Extinderea lacurilor mici generează emisii care ar putea afecta Pământul

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase