Home » D:News » Ce țară înregistrează cea mai scăzută rată de fertilitate din lume?

Ce țară înregistrează cea mai scăzută rată de fertilitate din lume?

Publicat: 25.02.2023
Ce țară înregistrează cea mai scăzută rată de fertilitate din lume?
Sursa foto: Envato

Rata de fertilitate din Coreea de Sud, deja cea mai scăzută din lume, a scăzut din nou, marcând încă un eșec al autorităților în campania privind înmulțirea populației.

Organismul național de statistică din Coreea de Sud a anunțat miercuri că rata de fertilitate (numărul mediu de copii așteptat pentru fiecare femeie) a scăzut la 0,78 în 2022, de la 0,81 în 2021, potrivit CNN. Țările au nevoie de o rată de fertilitate de 2,1 pentru a menține o populație stabilă, în absența imigrației, au stabilit specialiștii.

Rata natalității în Coreea de Sud a scăzut în permanență din 2015, iar țara a înregistrat pentru prima dată mai multe decese decât nașteri în 2020. Tendința a continuat și în 2022 țara a înregistrat aproximativ 249.000 de nașteri și 372.800 de decese. Scăderi demografice asemănătoare sunt observate și în alte țări asiatice, inclusiv în Japonia și China.

Locurile de muncă solicitante, printre motivele scăderii ratei de fertilitate

În ultimii 16 ani, autoritățile din Coreea de Sud au cheltuit 200 de miliarde de dolari pentru a schimba situația, dar măsurile au fost ineficiente.

Experții spun că printre motivele acestor schimbări demografice în întreaga regiune se numără locurile de muncă solicitante, stagnarea salariilor, creșterea costului vieții, schimbarea atitudinilor față de căsătorie și egalitatea de gen și deziluzia în creștere în rândul generațiilor tinere.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase