Home » D:News » Festivalul de Film de la Cannes 2023 va avea loc între 16 și 27 mai

Festivalul de Film de la Cannes 2023 va avea loc între 16 și 27 mai

Publicat: 02.03.2023
Festivalul de Film de la Cannes 2023 va avea loc între 16 și 27 mai
Sursa foto: Shutterstock

Cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 16 – 27 mai 2023, juriul internațional va fi prezidat de cineastul suedez Ruben Östlund, iar selecția va fi anunțată la jumătatea lunii aprilie.

La 50 de ani după actrița suedeză Ingrid Bergman, regizorul suedez Ruben Östlund, de două ori laureat cu Palme d’or, va prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes.

„Sunt fericit și mândru că mi s-a încredințat onoarea de a fi președintele juriului pentru competiția din acest an la Festivalul de la Cannes. Nicăieri în lumea filmului nu există o anticipare atât de puternică ca atunci când se ridică cortina pe filmele din competiție la festival. Este un privilegiu să fac parte din el, alături de publicul cunoscător de la Cannes. Sunt sincer când spun că cinematografia se află în cea mai importantă perioadă a sa. Cinema-ul are un aspect unic – acolo ne uităm împreună, iar acest lucru solicită mai mult și crește intensitatea experienței. Ne face să reflectăm într-un mod diferit decât în fața ecranelor individuale”, a transmis Ruben Östlund într-un comunicat.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase