Home » D:News » Motivul pentru care Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

Motivul pentru care Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

Motivul pentru care Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic
Foto: @Manny Becerra/Unsplash
Publicat: 06.03.2023

Tesla plănuiește să construiască o nouă fabrică în Mexic, alăturându-se altor producători auto care își consolidează prezența la sud de granița cu SUA, potrivit BBC.

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunțat că fabrica pentru firma de automobile electrice va fi în Monterrey, care se află la aproximativ nouă ore de mers cu mașina din Texas.

„Aceasta va reprezenta o investiție considerabilă și multe, multe locuri de muncă”, a declarat, marți, Lopez Obrador într-o conferință de presă.

Nevoia de apă a fabricii ar putea afecta regiuna

Tesla ar putea oferi mai multe informații despre investiție într-o prezentare care va fi făcută miercuri.

Anterior, autoritățile din Mexic și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care nevoia de apă a fabricii ar putea afecta regiunea.

Totuși, Lopez Obrador a declarat că a obținut asigurări din partea șefului Tesla, Elon Musk, care au dus la atenuarea acestor îngrijorări.

Decizia Tesla vine după ce BMW a declarat că va investi într-o fabrică în Mexic

Aceasta ar fi cea de-a treia fabrică a Tesla în afara SUA, după ce firma a deschis fabrici în China și Germania în ultimii ani.

Confirmarea planurilor Tesla vine la doar câteva săptămâni după ce BMW a declarat că va investi într-o fabrică în Mexic. De asemenea, Ford produce SUV-ul său electric în această țară.

Și General Motors a anunțat anul trecut că intenționează să construiască o fabrică de mașini electrice în Mexic.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase