Home » D:News » Populația Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un singur an

Populația Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un singur an

Populația Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un singur an
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.03.2023

Populația Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un an, aceasta fiind cea mai mare creștere din țările dezvoltate. Creșterea este alimentată de politica statului privind migrația, potrivit BBC.

Populația Canadei a crescut cu peste un milion de persoane anul trecut, a anunțat guvernul canadian. Conform statisticii, populația a crescut de la 38.516.138 la 39.566.248 de persoane.

Rata anuală de creștere a populației, de 2,7%, este cea mai mare înregistrată în Canada din 1957. Creșterea a fost alimentată de eforturile guvernului de a recruta migranți pentru a ușura deficitul de forță de muncă, a stabilit Statistics Canada.

Migrația a reprezentat aproape 96% din creșterea populației Canadei

Totuși, creșterea numărului de străini ar putea „reprezenta provocări suplimentare pentru unele regiuni ale țării legate de locuințe, infrastructură și transport și furnizarea de servicii către populație”, a precizat agenția.

Migrația a reprezentat aproape 96% din creșterea populației. Prim-ministrul Justin Trudeau a făcut eforturi pentru a atrage mai mulți imigranți în țară. Anul trecut, guvernul a anunțat un plan de a primi o jumătate de milion de imigranți pe an până în 2025. Guvernul canadian a acceptat și persoane din regiuni cu probleme, precum cele din Ucraina, Afganistan, Turcia și Siria.

Țara a primit 437.000 de imigranți în 2022, în timp ce numărul de rezidenți în țară a crescut cu 607.782, reprezentând un „an record pentru procesarea cererilor de imigrare”, potrivit agenției canadiene.

Creșterea populației înseamnă că țara se află pe primul loc în rândul celor 38 de țări membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare economică privind creșterea populației în 2022. Țara a avut și cea mai rapidă creștere din G7.

Dacă Canada ar menține o creștere de 2,7% în fiecare an, populația sa s-ar dubla în 26 de ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase