Home » D:News » Cele mai vizitate muzee din lume în 2022

Cele mai vizitate muzee din lume în 2022

Cele mai vizitate muzee din lume în 2022
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.03.2023

Anul 2022 a fost cel în care majoritatea oamenilor au putut din nou să viziteze operele de artă preferate sau să călătorească într-un loc nou, în majoritatea cazurilor, cu relativ puține restricții, după doi ani de blocaje și incertitudine în contextul pandemiei. Rezultatul unei analize The Artnewspaper a fost că 141 de milioane de vizite au fost efectuate la cele mai importante 100 de muzee de artă.

Numărul e dublu față de cel înregistrat cu un an înainte și aproape triplu față de cel din 2020, însă încă departe de punctul culminant – de 230 de milioane de vizite – din 2019, ultimul an complet înainte de pandemie.

După cum arată analiza, redresarea este inegală. Strategia „zero-COVID” din China a însemnat că vizitatorii muzeelor din această țară au fost nevoiți să accepte închideri regulate și reguli draconice. Muzeele rusești s-au confruntat cu faptul că țara lor a devenit un paria internațional, în urma invaziei Ucrainei, iar turismul către și dinspre multe locuri a devenit restricționat. Numărul de vizitatori în ambele țări a fost similar în cel mai bun caz cu 2021.

Citește mai multe pe Curatorial.ro!

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase