Home » D:News » ProMotor prezintă mașini din Țiriac Collection – Episodul 2: Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible (1930)

ProMotor prezintă mașini din Țiriac Collection – Episodul 2: Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible (1930)

Publicat: 04.04.2023

Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible este o mașină de lux interbelică, o mașină cel puțin la fel de specială ca un Mercedes-Benz sau Rolls-Royce.

Duesenberg era un producător de automobile american cunoscut pentru mașinile sale de lux care concurau cu modele de la Mercedes-Benz sau Rolls-Royce. De asemenea, se numără printre cele mai luxoase mașini americane din istorie. Cel de-al doilea episod din seria de prezentări în cadrul galeriei auto Țiriac Collection aduce în prim plan un exemplar de Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible din 1930.

Duesenberg Model J a fost gândit ca o alternativă americană la prestigioasele mărci europene precum Rolls-Royce, Hispano-Suiza, Isotta-Fraschini sau Mercedes-Benz, iar succesul mult râvnit nu s-a lăsat așteptat prea mult timp.

Model J a devenit rapid una dintre cele mai populare mașini de lux din Statele Unite ale Americii și din Europa, precum și un simbol al statutului, având proprietari care mai de care mai interesanți.

Printre numele celebre care au deținut un astfel de automobil s-au numărat Al Capone, Greta Garbo, Clark Gable, dar și membri ai regalității europene cum ar fi Ducele de Windsor, Principele Nicolae al României, Regina Maria a Iugoslaviei și regii Victor Emmanuel al III-lea al Italiei și Alfonso al XIII-lea al Spaniei. Toți au condus Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible din 1930.

Citește continuarea pe ProMotor!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase