Home » D:News » Cel mai mare producător auto din lume va lansa 10 modele de vehicule electrice până în 2026

Cel mai mare producător auto din lume va lansa 10 modele de vehicule electrice până în 2026

Cel mai mare producător auto din lume va lansa 10 modele de vehicule electrice până în 2026
Foto: Shutterstock
Publicat: 09.04.2023

Compania Toyota a anunțat că până în 2026 va lansa pe piață 10 noi modele de vehicule electrice. Constructorul japonez încearcă astfel să obțină o parte din piața auto controlată de rivali, potrivit Reuters.

Toyota Motor Corp va introduce pe piață 10 noi modele alimentate cu baterii și își propune să obțină vânzări de 1,5 milioane de vehicule electrice pe an.

Cel mai mare producător auto din lume în funcție de vânzări va înființa și o nouă unitate specializată care va lucra la următoarea generație de vehicule electrice cu baterii, au anunțat recent șefii companiei.

Câte modele de vehicule electrice are Toyota?

Toyota, inclusiv marca sa de lux Lexus, are în prezent doar trei modele cu baterii, iar anul trecut a vândut mai puțin de 25.000 dintre acestea la nivel mondial.

Explicația constructorului japonez este că vehiculele electrice sunt doar o opțiune pentru clienți și că mașinile hibrid reprezintă o alegere mai realistă pentru anumite piețe și șoferi.

„Vom extinde gama în categorie electrică cu baterii”

„În următorii câțiva ani ne vom extinde gama în categorie electrică cu baterii”, a declarat directorul executiv Koji Sato, adăugând că mașinile hibrid vor rămâne importante pentru companie.

În prezent, se estimează ca vehiculele electrice vor reprezenta mai mult de jumătate din producția totală de mașini la nivel mondial până în 2030.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase