Home » D:News » Câți civili au fost uciși în Ucraina, potrivit ONU

Câți civili au fost uciși în Ucraina, potrivit ONU

Câți civili au fost uciși în Ucraina, potrivit ONU
Foto: Shutterstock
Publicat: 13.04.2023

Aproximativ 8.500 de civili au fost uciși de când Rusia a lansat invazia în Ucraina, au declarat reprezentanții Organizației Națiunilor Unite.

În mod oficial, ONU a verificat 8.490 de decese și 14.244 de răniri din februarie 2022 până în prezent. Totuși, organismul ONU susține că există încă multe mii de cazuri care nu pot fi verificate în Ucraina.

Majoritatea deceselor au fost înregistrate în teritoriile controlate de guvernul ucrainean în urma atacurilor forțelor ruse. De exemplu, 3.927 de persoane au murit în regiunile Donețk și Luhansk.

Câți civili au fost uciși în Ucraina?

„OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații de la unele locuri în care au avut loc ostilități intense a fost amânată și multe informații sunt încă în curs de confirmare”, se arată într-un comunicat.

Un organism de anchetă mandatat de ONU a constatat luna trecută că rușii au efectuat atacuri „nediscriminatorii și disproporționate” asupra Ucrainei.

Rusia neagă că atacurile sale au vizat civili.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase