Home » D:News » Cea mai puternică furtună din ultimul deceniu se apropie de Australia de Vest

Cea mai puternică furtună din ultimul deceniu se apropie de Australia de Vest

Cea mai puternică furtună din ultimul deceniu se apropie de Australia de Vest
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14.04.2023

Ciclonul Ilsa se apropie de coasta Australiei de Vest, iar specialiștii avertizează că ar putea fi cea mai puternică furtună din ultimii zece ani.

Un ciclon major se intensifică în largul coastelor Australiei de Vest, existând semne că ar putea fi cea mai puternică furtună care a ajuns în zonă în mai mult de un deceniu. Vântul este suficient de puternic pentru a ridica rulote, avertizează specialiștii.

Biroul de Meteorologie al Australiei (BOM) a anunțat că furtuna va atinge uscatul în noaptea de joi spre vineri, între orașele Broome și Port Hedland. Furtuna va provoca pe uscat rafale de peste 250 de kilometri pe oră, echivalentul unui uragan de categoria 4 sau 5 în SUA.

Cea mai violentă furtună care a lovit Australia

„Vânturile de o asemenea putere nu numai că au capacitatea de a doborî copaci și linii electrice, dar pot ridica obiecte din curtea și din casa dumneavoastră – rulote, trambuline”, a declarat meteorologul principal al BOM, Miriam Bradbury, potrivit CNN.

Autoritățile locale i-au avertizat pe locuitori să își asigure ambarcațiunile și să lege orice lucru din curte care ar putea să se ridice în aer din cauza vântului puternic. De asemenea, turiștilor li s-a cerut să plece rapid din zonă.

În total, în cele două orașe locuiesc aproximativ 30.000 de oameni.

Cea mai violentă furtună care a lovit Australia a avut rafale de vânt cu viteza de 290 de kilometri la oră.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase