Home » D:News » WhatsApp ne-ar putea permite să-l folosim pe mai multe telefoane simultan

WhatsApp ne-ar putea permite să-l folosim pe mai multe telefoane simultan

WhatsApp ne-ar putea permite să-l folosim pe mai multe telefoane simultan
Foto: Shutterstock
Publicat: 15.04.2023

WhatsApp a lansat o nouă versiune beta care introduce Companion Mode. Funcția permite utilizarea aceluiași număr de telefon pe mai multe dispozitive.

Noutatea face parte doar din actualizarea beta pentru Android, dar este posibil ca aceasta să fie extinsă și la iOS, la lansarea globală.

Companion Mode a fost observat de site-ul de specialitate WabetaInfo, care a publicat câteva capturi de ecran unde explică cum se poate atașa un alt telefon la cel principal.

WhatsApp ne-ar putea permite utilizarea aceluiași număr pe mai multe telefoane

La fel ca în cazul funcției „dispozitive conectate”, cu ajutorul căreia se poate accesa WhatsApp de pe un computer, fără a fi deconectat de la smartphone, există un cod QR generat de aplicație pentru cel de-al doilea dispozitiv.

Odată ce atașarea este finalizată, se va vedea sincronizarea conținutului de pe ambele telefoane sau tablete, operațiune care va avea loc automat de fiecare dată când se deschide aplicația.

În acest moment, al doilea dispozitiv poate fi doar un telefon (sau o tabletă) Android, deoarece Companion Mode nu este încă disponibil pe WhatsApp pentru iOS. Cu toate acestea, cei care au un iPhone pot conecta deja un al doilea telefon Android, deoarece funcția este activată pe Android. Limita dispozitivelor care pot fi asociate unui singur cont este de patru, fără a se face distincție între smartphone sau tabletă, arată WabetaInfo.

Mesajele și apelurile rămân criptate cu tehnologia end-to-end chiar și atunci când se utilizează WhatsApp de pe un telefon mobil conectat: de fiecare dată când cineva trimite un text sau un conținut, acesta este trimis către toate dispozitivele asociate, păstrând criptarea intactă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase