Home » D:News » O firmă de tehnologie din SUA trebuie să plătească 300 de milioane de dolari pentru exportul de hard disk-uri către Huawei

O firmă de tehnologie din SUA trebuie să plătească 300 de milioane de dolari pentru exportul de hard disk-uri către Huawei

O firmă de tehnologie din SUA trebuie să plătească 300 de milioane de dolari pentru exportul de hard disk-uri către Huawei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.04.2023

Autoritățile americane au impus o sancțiune de 300 de milioane de dolari firmei de tehnologie Seagate pentru că ar fi încălcat restricțiile la exportul de unități de hard disk către compania chineză Huawei, potrivit BBC.

Seagate Technology a livrat bunuri în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari către Huawei după ce restricțiile la export au fost introduse în 2020, a declarat Departamentul Comerțului.

Sancțiunea este cea mai recentă măsură luată de guvernul SUA pentru a opri vânzările de tehnologie avansată către China. Autoritățile americane au declarat că astfel de echipamente pot fi folosite de armata chineză.

Huawei, pe lista entităților pentru comportament potrivnic securității naționale a SUA

Seagate a livrat 7,4 milioane de unități către Huawei timp de aproximativ un an, după ce regula a fost impusă de administrația fostului președinte Donald Trump, potrivit Departamentului Comerțului.

A continuat să facă acest lucru „chiar și după ce Huawei a fost plasată pe lista entităților pentru comportament potrivnic securității noastre naționale”, a declarat Matthew Axelrod de la Biroul pentru Industrie și Securitate (BIS).

Ceilalți doi furnizori principali de hard disk-uri ai Huawei au oprit exporturile către firma chineză în conformitate cu noua regulă, a precizat departamentul.

SUA continuă demersul de a reduce vânzările de tehnologie către China

Sancțiunea va fi plătită în tranșe de 15 milioane de dolari la fiecare trei luni în următorii cinci ani, a precizat Seagate.

Această decizie intervine în contextul în care SUA continuă demersul de a reduce vânzările de tehnologie, cum ar fi cipurile avansate pentru calculatoare, către China.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase