Home » D:News » Un bărbat a încercat să treacă vama cu peste 130 de litri de alcool

Un bărbat a încercat să treacă vama cu peste 130 de litri de alcool

Un bărbat a încercat să treacă vama cu peste 130 de litri de alcool
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.04.2023

Un bărbat de 31 de ani, cu cetățenie română și Republica Moldova, a încercat să treacă pe la Vama Albița cu peste 130 de litri de băuturi alcoolice fără să le declare. El ar fi vrut să ajungă cu alcoolul în Italia, dar a fost oprit de vameșii români și moldoveni.

Echipa comună de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunsă în compartimentul de marfă și în motorul unui autocar care avea ca destinație Italia, cantitatea de aproximativ 138 de litri de băuturi alcoolice.

Autocarul era condus spre România de un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 31 de ani, șofer pe cursa regulată R. Moldova-Italia.

Șoferul autocarului a fost amendat cu 5.000 lei

Vameșii au făcut un control amănunțit asupra autocarului și asupra pasagerilor și astfel au descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în diferite locuri din compartimentul de marfă și în compartimentul motor al autocarului, cantitatea totală de 137,5 litri de băuturi alcoolice (vin, alcool și vin spumant), diferite mărci, de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, iar șoferul autocarului a fost amendat cu 5.000 lei. De asemenea, autocarul a fost reținut până la plata amenzii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase