Home » D:News » O caricatură publicată în presa occidentală a stârnit revolte în India

O caricatură publicată în presa occidentală a stârnit revolte în India

O caricatură publicată în presa occidentală a stârnit revolte în India
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.04.2023

Numeroși indieni, printre care și un ministru, au criticat o caricatură din publicația germană Der Spiegel susținând că este rasistă și de prost-gust, potrivit BBC.

Caricatura arată un tren indian dărăpănat, plin de pasageri atât în interior, cât și deasupra vagoanelor, depășind un tren chinezesc luxos pe o linie paralelă.

Desenul este considerat de indieni ca fiind o batjocură la adresa Indiei, țară care a depășit China și a devenit cea mai populată națiune din lume.

„În câțiva ani, economia Indiei va fi mai mare decât cea a Germaniei”

Mulți indieni au scris mesaje pe rețelele de socializare susținând că revista a rămas cu o idee învechită despre India și că nu a recunoscut progresul făcut de țară în ultimele decenii. Caricatura a fost criticată și de politicieni.

„În pofida încercării dumneavoastră de a vă bate joc de India, nu este inteligent să pariați împotriva Indiei sub conducerea premierului Narendra Modi. În câțiva ani, economia Indiei va fi mai mare decât cea a Germaniei”, a scris, pe Twitter, ministrul federal Rajeev Chandrasekhar.

Kanchan Gupta, consilier superior în cadrul Ministerului Informațiilor și Audiovizualului, a scris pe Twitter că desenul este „scandalos de rasist”. Germanii nu au reacționat în urma criticilor, potrivit BBC.

Caricaturile publicate de presa occidentală au provocat indignare în India și în trecut

Deși trenurile supraaglomerate încă pot fi văzute în multe părți ale Indiei, autoritățile au făcut investiții semnificative pentru a îmbunătăți rețeaua feroviară a țării.

Caricaturile publicate de mass-media occidentale au provocat indignare în India și în trecut. În 2014, ziarul New York Times a prezentat scuze pentru o caricatură despre misiunea indiană pe Marte. Desenul arăta un fermier cu o vacă în fața unei uși pe care scria Elite Space Club. Caricatura a fost publicată după ce India a plasat cu succes sonda robotică Mangalyaan pe orbita planetei Marte.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase