Home » D:News » Ruperea legăturilor cu China este „de neconceput” pentru directorul Mercedes

Ruperea legăturilor cu China este „de neconceput” pentru directorul Mercedes

Ruperea legăturilor cu China este „de neconceput” pentru directorul Mercedes
Ola Kaellenius, directorul grupului Mercedes-Benz. Foto: Profimedia
Publicat: 02.05.2023

Ruperea legăturilor cu China este „de neconceput”, a declarat directorul executiv al Mercedes-Benz pentru publicația Bild am Sonntag.

Ruperea legăturilor economice cu China este nerealistă, a declarat Ola Kaellenius, directorul executiv al producătorului de automobile de lux Mercedes-Benz pentru Bild am Sonntag. El a mai spus că încercarea de a face acest lucru ar pune în pericol cea mai mare parte a industriei germane.

„Principalii actori din economia globală, Europa, SUA și China, sunt atât de strâns interconectați încât decuplarea de China nu are sens”, a spus el, potrivit Reuters.

De ce piața chineză este importantă pentru directorul Mercedes?

Producătorii germani de automobile depind de piața auto chineză, cea mai mare din lume. China a reprezentat 18% din veniturile și 37% din vânzările de mașini la Mercedes-Benz în 2022.

„Cifrele noastre de vânzări în China sunt în creștere și sunt destul de optimist că vom crește și în acest an. În timpul anilor de pandemie, chinezii bogați, în special, au făcut economii extraordinare. Această putere de cumpărare ar trebui să ne avantajeze”, a precizat Kaellenius.

Europa încearcă să își reducă dependența de China, deoarece perturbările provocate de pandemie și criza din Ucraina au evidențiat pericolele legate de furnizorii dominanți și fragilitatea lanțurilor de aprovizionare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase