Home » D:News » Un pui de ciobănesc german, cadoul autorităților din Turcia pentru Guvernul mexican

Un pui de ciobănesc german, cadoul autorităților din Turcia pentru Guvernul mexican

Un pui de ciobănesc german, cadoul autorităților din Turcia pentru Guvernul mexican
Portretul câinelui de salvare mexican Proteo pictat pe o clădire de transformatoare din Izmir, Turcia, la 12 martie 2023. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.05.2023

Un pui de ciobănesc german este cadoul autorităților din Turcia pentru Guvernul mexican. Animalul a fost trimis din Turcia în semn de recunoștință pentru ajutorul acordat de câinii de căutare și salvare din Mexic după cutremurul din februarie.

Autoritățile din Turcia au declarat că speră ca puiul de câine să „ducă mai departe moștenirea” lui Proteo, un câine de salvare mexican care a murit în timpul căutării supraviețuitorilor cutremurului. În replică, autoritățile din Mexic au anunțat că darul Turciei a arătat că „ajutorul umanitar nu cunoaște limite sau granițe”, potrivit BBC.

Câinele nu a fost încă botezat. Ministerul mexican al Apărării, care antrenează câinii de căutare și salvare, a cerut populației să voteze pentru unul dintre cele trei nume: Proteo II, Arkadas (în turcă „prieten”) sau Yardim (în turcă „ajutor”).

Mexicul dispune de echipe cu unități canine specializate în căutarea supraviețuitorilor

Pe contul său de Twitter, ministerul a oferit un link pe care oamenii pot urmări zborul care va transporta câinele de la Istanbul la Ciudad de Mexico.

Mexicul, o țară predispusă la cutremure, dispune de echipe civile și militare cu unități canine specializate în căutarea supraviețuitorilor. Atunci când Turcia și Siria au fost lovite de un cutremur puternic pe 6 februarie, Mexicul a trimis la fața locului mai multe echipe cu câini de salvare.

Rămășițele unuia dintre câinii salvatori au fost returnate în Mexic

Printre câinii trimiși în Turcia a fost și Proteo, un ciobănesc german în vârstă de nouă ani, care a reușit să localizeze un bărbat și o femeie de sub dărâmături. Proteo a murit în timp ce se afla în Turcia. Dresorul său a negat informațiile conform cărora câinele s-ar fi accidentat, spunând că a murit din cauza „epuizării”.

Rămășițele sale au fost returnate în Mexic, unde a fost organizată o ceremonie și a fost înmormântat.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase