Home » D:News » Un istoric ar fi identificat podul pictat de Leonardo da Vinci în spatele Giocondei

Un istoric ar fi identificat podul pictat de Leonardo da Vinci în spatele Giocondei

Un istoric ar fi identificat podul pictat de Leonardo da Vinci în spatele Giocondei
Sursa foto: Domeniu Public
Publicat: 04.05.2023

Istoricul italian Silvano Vinceti a declarat că nu are nicio îndoială că podul Romito di Laterina din provincia Arezzo (Toscana) este cel pe care Leonardo da Vinci l-a pictat în peisajul rural din spatele enigmaticei „Mona Lisa”, ceea ce ar pune capăt unui mister care a alimentat nenumărate dispute de-a lungul anilor.

Leonardo da Vinci a pictat „Mona Lisa” la Florența, la începutul secolului al XVI-lea, iar identitatea femeii care apare în pictura în ulei – despre care se crede în general că este Lisa del Giocondo – a declanșat la fel de multe speculații ca fundalul ei.

Teoriile din trecut au identificat podul din dreapta jos a tabloului ca fiind Ponte Buriano, în apropiere de Laterina, precum și Ponte Bobbio din orașul Piacenza, nordul Italiei.

Folosind documente istorice și imagini din dronă și făcând comparații între pictură și fotografii ale zonei, Vinceti a spus că este vorba despre „podul etrusco-roman Romito”.

Cel mai grăitor detaliu, le-a spus el reporterilor de la Asociația presei străine din Roma, este numărul de arcuri: podul din tabloul lui Leonardo avea patru arcuri, la fel ca Romito. Ponte Buriano, în schimb, are șase arcuri, în timp ce Ponte Bobbio are mai mult de șase.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase