Home » D:News » Cine este cel mai bine plătit sportiv în 2023? Iată ce arată topul Forbes

Cine este cel mai bine plătit sportiv în 2023? Iată ce arată topul Forbes

Cine este cel mai bine plătit sportiv în 2023? Iată ce arată topul Forbes
Foto: Shutterstock
Publicat: 05.05.2023

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după ce transferul său la echipa saudită Al-Nassr din Arabia Saudită aproape că i-a dublat salariul anual de jucător, în timp ce Lionel Messi și Kylian Mbappe, de la Paris St Germain, completează topul primilor trei, potrivit Forbes.

Ronaldo, care s-a alăturat clubului de fotbal saudit cu un contract până în 2025, după ce a plecat anul trecut de la Manchester United, a câștigat 136 de milioane de dolari, Forbes precizând că salariul său anual de jucător a crescut la aproximativ 75 de milioane de dolari.

Contractul lui Ronaldo a fost estimat de presă la peste 200 de milioane de euro (219,98 milioane de dolari).

Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit sportiv în 2023. Cine sunt următorii?

Atacantul lui PSG, Messi, în vârstă de 35 de ani, a fost următorul pe listă, după ce a dus acasă 130 de milioane de dolari, în timp ce colegul de club și căpitanul Franței, Mbappe – cel mai tânăr de pe listă, la 24 de ani – a câștigat 120 de milioane de dolari, ocupând locul al treilea.

Jucătorul echipei Los Angeles Lakers și marele jucător din NBA LeBron James (119,5 milioane de dolari) și boxerul mexican Canelo Alvarez (110 milioane de dolari) au completat top cinci.

Anul trecut a avut loc și apariția LIV Golf, turneul paralel care a atras cu sume uriașe de bani pe unii dintre cei mai buni jucători din circuitul PGA din SUA, iar doi dintre profesioniștii din golf se află în top 10.

Alți sportivi cu venituri foarte mari

Fostul număr unu mondial Dustin Johnson (al șaselea cu 107 milioane de dolari) a înregistrat cel mai mare câștig după ce a făcut controversata trecere la LIV Golf, după ce nici măcar nu a reușit să intre în top 50 în 2022, fiind însoțit în clasament de colegul său de la LIV Golf, Phil Mickelson (al șaptelea cu 106 milioane de dolari).

Stephen Curry, cvadruplu campion NBA (100,4 milioane de dolari) și Kevin Durant de la Phoenix Suns (89,1 milioane de dolari) sunt ceilalalți doi baschetbaliști de pe listă.

Fostul as al tenisului Roger Federer (95,1 milioane de dolari) este singurul jucător retras din activitate din top 10.

Forbes a precizat că cifrele privind câștigurile pe teren includ toate premiile în bani, salariile și bonusurile câștigate în ultimele 12 luni, în timp ce câștigurile din afara terenului sunt o estimare a contractelor de sponsorizare, a taxelor de apariție, a veniturilor din licențe și a veniturilor în numerar din afacerile pe care le conduc.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase