Home » D:News » Unul dintre cele mai populare modele Toyota, oprit temporar de la vânzare

Unul dintre cele mai populare modele Toyota, oprit temporar de la vânzare

Unul dintre cele mai populare modele Toyota, oprit temporar de la vânzare
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 11.05.2023

Toyota suspendă vânzările modelului Yaris în Thailanda, după ce a fost descoperită o problemă la testele de siguranță.

Constructorul auto japonez Toyota a oprit vânzările și livrările modelului Yaris Ativ în Thailanda, au declarat luni oficiali de rang înalt, după ce filiala Daihatsu a modificat o parte a ușii la testele de siguranță pentru coliziunea laterală, potrivit Reuters.

Este posibil ca problema să fi apărut din cauza presiunii exercitate asupra Daihatsu pentru a scurta timpul de dezvoltare a modelului, a declarat Masahiko Maeda, directorul general al Toyota pentru regiunea Asia, în cadrul unei conferințe de presă.

Toyota colaborează cu Guvernul thailandez pentru a relua vânzările

Toyota colaborează cu Guvernul thailandez pentru a relua vânzările modelului, care a fost produs în uzina Toyota Gateway din provincia Chachoengsao, iar alte investigații sunt în curs de desfășurare.

„Dacă dezvoltarea ar fi fost realizată în condiții adecvate, acest tip de problemă nu s-ar fi întâmplat, desigur. Cred că acest lucru înseamnă că a existat un fel de presiune la locul de dezvoltare”, a declarat Maeda, adăugând că dimensiunea relativ mare a vehiculului ar fi putut reprezenta o provocare pentru Daihatsu, specializată în producția de mașini mici.

Daihatsu a declarat că aproximativ 76.000 dintre vehiculele cu probleme erau destinate în principal Thailandei, Mexicului, Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Kuweitului, Qatarului, Bahrainului și Omanului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase