Home » D:News » Numărul de execuții la nivel mondial a atins cea mai mare rată din ultimii ani

Numărul de execuții la nivel mondial a atins cea mai mare rată din ultimii ani

Numărul de execuții la nivel mondial a atins cea mai mare rată din ultimii ani
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.05.2023

O statistică realizată de organizația Amnesty International arată că la nivel mondial execuțiile au atins în 2022 cea mai mare rată din ultimii cinci ani. Sute de persoane au fost executate în 20 de țări, potrivit BBC.

Numărul de execuții înregistrate la nivel global în 2022 a fost cel mai mare din ultimii cinci ani, în condițiile în care mai multe state din Orientul Mijlociu au intensificat utilizarea pedepsei cu moartea, susține Amnesty International.

Cel puțin 883 de persoane au fost executate în 20 de țări, marcând o creștere cu 53% în comparație cu anul 2021.

Cele mai multe execuții, înregistrate în Iran și Arabia Saudită

90% dintre execuții au fost în Iran, Arabia Saudită și Egipt. Statistica nu conține informații despre China, despre care se crede că execută mii de persoane în fiecare an. Datele privind pedeapsa cu moartea sunt clasificate în China.

De asemenea, Amnesty International știe că au avut loc execuții în Coreea de Nord, Vietnam, Siria și Afganistan, dar nu există informații suplimentare.

Potrivit raportului Amnesty, Iranul și Arabia Saudită au fost principalele responsabile pentru creșterea bruscă a numărului de execuții cunoscute la nivel mondial.

18 persoane au fost executate în SUA

Execuții au mai fost confirmate în Irak, Kuweit, Teritoriile Palestiniene și Yemen.

Totodată, 18 persoane au fost executate în SUA, față de 11 în 2021, iar 11 oameni au fost executați în Singapore, unde execuțiile pentru infracțiuni legate de droguri au fost reluate după o pauză de doi ani în timpul pandemiei COVID.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase