Home » D:News » Prima statuie din lume creată de Inteligența Artificială. Ce artiști reunește?

Prima statuie din lume creată de Inteligența Artificială. Ce artiști reunește?

Prima statuie din lume creată de Inteligența Artificială. Ce artiști reunește?
Foto: Shutterstock
Publicat: 26.05.2023

Prima statuie din lume generată de Inteligența Artificială reunește stilurile a cinci sculptori celebri – Michelangelo, Auguste Rodin, Käthe Kollwitz, Takamura Kotaro și Augusta Savage – și este expusă în Muzeul de Știință și Tehnologie din Stockholm.

„Statuia imposibilă”, cu înălțime de un metru și jumătate, a fost produsă printr-o fuziune între inteligența artificială generativă și producția de precizie. Reprezintă o colaborare între The A.I. Framework, o companie de consultanță, și Sandvik, o firmă de inginerie specializată în tăierea metalelor, care a promovat proiectul ca mijloc de a-și etala producția programată pe calculator.

Deși acest proiect este centrat pe artă, metodele de fabricație implicate în crearea „Statuii imposibile” diferă foarte puțin de alte sarcini, a declarat Nadine Crauwels, președinte al Sandvik Machining Solutions. „Prin utilizarea tuturor capacităților noastre, putem îmbunătăți semnificativ eficiența producției, reduce risipa și asigura cea mai înaltă calitate”, citează Artnet News.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase