Home » D:News » Singapore renunță la o tradiție veche de 180 de ani

Singapore renunță la o tradiție veche de 180 de ani

Singapore renunță la o tradiție veche de 180 de ani
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.06.2023

Autoritățile din Singapore au decis să renunțe la cursele de cai organizate timp de 180 de ani. Anul viitor va fi ultima cursă și apoi hipodromul va fi demolat, au anunțat autoritățile.

Singurul hipodrom din mica țară din Asia de Sud-Est, Singapore Turf Club, va organiza anul viitor ultima sa reuniune. Ulterior, Guvernul va prelua terenul de 120 de hectare pentru a construi clădiri publice și private.

Acest sport a fost introdus în Singapore în 1842, atunci când negustorul scoțian William Henry Macleod Read și alți câțiva pasionați de sport au fondat Singapore Sporting Club. Aceștia au transformat o bucată de teren semi-mlăștinos din Farrer Park, în centrul Singapore, într-un hipodrom. În 1924, locul a fost redenumit Singapore Turf Club, potrivit BBC.

Cursele de cai s-au dovedit a fi populare

Cursele de cai s-au dovedit a fi populare nu numai printre europeni, reuniunile atrăgând și interesul chinezilor. În 1933, pe măsură ce popularitatea curselor de cai a crescut, hipodromul a fost mutat într-un loc mai mare, la Bukit Timah, în vestul Singapore.

În martie 2000, Singapore Turf Club s-a mutat în poziția sa actuală din Kranji, în nordul insulei. Hipodromul, în valoare de 370,9 milioane de dolari are o tribună cu cinci etaje, cu o capacitate de 30.000 de spectatori.

A fost înregistrată o scădere a numărului de spectatori

Cu toate acestea, Singapore Turf Club a înregistrat o scădere a numărului de spectatori în ultimul deceniu. Guvernul țării a declarat că terenul va fi reamenajat pentru clădiri publice și private.

Singapore este un oraș-stat cu terenuri limitate. Guvernul își revizuiește continuu planurile de utilizare a terenurilor pentru a răspunde nevoilor actuale, asigurându-se în același timp că există suficient teren pentru generațiile viitoare”, au explicat autoritățile.

Tags:
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase