Home » D:News » Suedia vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2030

Suedia vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2030

Suedia vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2030
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.06.2023

Suedia nu va renunța la candidatura pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2030 după ce un studiu comandat de autoritățile suedeze a arătat că există interes pentru organizarea evenimentului, potrivit Reuters.

Comitetul Olimpic Suedez (SOK) intenționează să continue procedurile privind candidatura care ar putea oferi Suediei, în premieră, organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Decizia a fost luată în urma unei cercetări care a ținut patru luni.

Suedia, o putere în domeniul sporturilor de iarnă, a candidat fără succes de opt ori la organizarea Jocurilor de iarnă, inclusiv la ediția din 2026, care a fost atribuită orașului Milano. Stockholm a organizat Jocurile Olimpice de Vară în 1912.

Comitetul Internațional Olimpic a amânat decizia

Comitetul Internațional Olimpic trebuia să anunțe gazda JO 2030 la reuniunea sa anuală de la Mumbai din acest an, dar a amânat decizia până în ajunul Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris din 2024, invocând preocupări legate de schimbările climatice.

Orașul japonez Sapporo, care a găzduit Jocurile de iarnă din 1972, era considerat favorit, dar și-a suspendat candidatura în urma unui scandal de corupție. Orașul Salt Lake City din SUA, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 2002, rămâne un posibil candidat, dar și-a exprimat preferința pentru ediția din 2034.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase