Home » D:News » Când are loc Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă București și câți artiști vor participa?

Când are loc Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă București și câți artiști vor participa?

Când are loc Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă București și câți artiști vor participa?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.06.2023

Peste 200 de artiști din Spania, Franța, Italia și Olanda vin, după o pauză de trei ani, la Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street, potrivit Primăriei Capitalei.

După o pauză de trei ani, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! se reîntoarce în Capitală cu cea de-a XII-a ediţie, care va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023.

Festivalul va transforma oraşul într-o scenă cu zeci de spectacole din Spania, Franţa, Italia şi Olanda, la care vor participa peste 200 de artiști.

Zeci de spectacole din Spania, Franţa, Italia şi Olanda

Din programul ediţiei fac parte poveşti celebre transpuse în producţii spectaculoase de teatru de stradă, acrobaţii aeriene, muzică live, întâlniri cu personaje fantastice, spectacole itinerante, instalaţii vivante şi spectacole pe apă.

În timpul zilei, publicul festivalului este invitat să exploreze oraşul şi să descopere o multitudine de spectacole care se desfăşoară simultan în mai multe puncte din Bucureşti. În fiecare seară de festival, spectacolele nocturne B-FIT in the Street! schimbă peisajul oraşului cu producţii la scară mare de acrobaţie aeriană şi teatru pe apă.

Dâmboviţa devine, în premieră, scena unui spectacol pe apă

Harta B-FIT in the Street! se extinde în acest an cu noi locaţii în zone cheie din Bucureşti. Pe lângă locaţiile deja consacrate ale festivalului – Piaţa Universităţii, Centrul Vechi, Calea Victoriei, Piaţa George Enescu şi Piaţa Revoluţiei – râul Dâmboviţa devine, în premieră, scena unui spectacol pe apă, iar Splaiul Independenţei găzduieşte o serie de spectacole mobile şi un spectacol nocturn.

Festivalul este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase