Home » D:News » O profesoară din Italia, concediată după ce a lipsit de la școală 20 de ani din 24

O profesoară din Italia, concediată după ce a lipsit de la școală 20 de ani din 24

O profesoară din Italia, concediată după ce a lipsit de la școală 20 de ani din 24
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.06.2023

O profesoară de istorie și filosofie la un liceu din Veneția a lipsit de la școală în total 20 din cei 24 de ani de serviciu. A ajuns în vizorul unei inspecții ministeriale care i-a definit metodele de predare ca fiind „incompatibile”. Acum, Curtea de Casație a confirmat concedierea ei.

Dintr-un total de 24 de ani de serviciu, ea a lipsit 20 de ani, adunând doar patru luni consecutive de predare a istoriei și filosofiei într-un liceu. Chiar și în cei 4 luni, elevii s-au plâns de „nepregătirea” ei, de „hazardul” în atribuirea notelor, pentru faptul că se prezenta fără manuale și pentru alte atitudini total neprofesionale, comportament pe care chiar și o inspecție ministerială l-a definit ca fiind „incompatibil cu predarea”.

În timpul inspecției Ministerului Educației, solicitată de directorul liceului din Chioggia, provincia Veneția, unde profesoara – beneficiară a unui contract anual pentru că era soția unui ofițer al Gărzii de de Finanțe – lucra, a reieșit că aceasta era neatentă „față de elevi”, deoarece era preocupată de „folosea continu telefonul”.

Curtea a refuzat concedierea profesoarei în 2018

Prin urmare, Curtea de Casație a confirmat concedierea, așa cum a stabilit deja Curtea de Apel din Veneția în 2021.

În schimb, scrie presa italiană, în primă instanță, în 2018, Curtea refuzase concedierea ei, considerând că, în ciuda „dezorganizării” profesoarei, controlul ministerului, de trei zile, a fost o perioadă „prea scurtă” pentru a certifica cazul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase