Home » D:News » Tesla a livrat un număr record de vehicule în al doilea trimestru

Tesla a livrat un număr record de vehicule în al doilea trimestru

Tesla a livrat un număr record de vehicule în al doilea trimestru
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.07.2023

Tesla a livrat un număr record de vehicule în al doilea trimestru, depășind estimările pieței, deoarece reducerile de preț și creditele federale din SUA au contribuit la creșterea accesibilității vehiculelor sale electrice.

Compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 de vehicule în perioada aprilie-iunie, în creștere cu 10% față de trimestrul precedent și cu 83% mai mult față de anul trecut, relatează Reuters.

Analiștii se așteptau în medie ca Tesla să livreze 445.000 de mașini, potrivit a nouă analiști chestionați de Refinitiv, cu cea mai mică estimare la 439.875 și cea mai mare la 450.000.

Tesla ar putea atinge vânzări record în China

Compania a produs cu 13.560 de vehicule mai mult decât a livrat în al doilea trimestru, deși diferența s-a redus de la 17.933 în primul trimestru.

Se așteaptă ca Tesla să atingă vânzări record în China, a doua sa piață ca mărime după America de Nord, în pofida concurenței acerbe din partea liderului de piață BYD .

Tesla a redus prețurile începând de la sfârșitul anului trecut în China. Șeful Tesla, Elon Musk, a dublat în aprilie războiul prețurilor, afirmând că producătorul de vehicule electrice (VE) va prioritiza creșterea vânzărilor înaintea profitului, în condițiile unei economii slabe și a concurenței în creștere.

Pionierul vehiculelor electrice a înregistrat o serie de victorii

De atunci, a mărit reducerile în toate gamele sale, într-o mișcare considerată a reduce stocurile, făcând în același timp ca toate modelele sale Model 3 să fie eligibile pentru credite federale complete de 7.500 de dolari începând cu luna iunie în Statele Unite.

Compania a livrat 446.915 autoturisme compacte Model 3 și vehicule utilitare sportive Model Y, precum și 19.225 de vehicule premium Model S și Model X.

Între timp, pionierul vehiculelor electrice a înregistrat o serie de victorii în domeniul încărcării rapide a vehiculelor electrice, companii precum Ford Motor și General Motors, precum și producători de echipamente de încărcare rapidă acceptând să adopte standardul nord-american de încărcare (NACS) al firmei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase