Home » D:News » Opere de artă ale lui Damien Hirst, expuse în premieră la Londra

Opere de artă ale lui Damien Hirst, expuse în premieră la Londra

Opere de artă ale lui Damien Hirst, expuse în premieră la Londra
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.07.2023

„Where the Land Meets the Sea”, nouă expoziție Damien Hirst la Londra, va cuprinde creații din seriile „Coast Paintings”, „Sea Paintings” și „Seascapes” care nu au mai fost expuse vreodată. Toate sunt ulei pe pânză, semnate de artist și numerotate de el pe verso.

„Coast Paintings” (foto) este o serie de tablouri abstracte denumite după locații de la malul mării britanice. Aceste tablouri și-au început viața ca pânze gri care au fost așezate pe podeaua studioului lui Hirst în timp ce el picta aclamata serie „Cherry Blossoms”, prinzând ricoșeele de vopsea destinate florilor. Hirst a transformat apoi aceste pânze într-o serie de picturi. „Sea Paintings” marchează cea mai recentă iterație în practica de durată a lui Hirst de a realiza picturi după fotografii, înghețând în tonuri de gri puterea și energia furtunilor de coastă. „Seascapes” folosește scenele fotorealiste din „Sea Paintings” ca bază pe care Hirst creează straturi suplimentare și tactile de acțiune prin stropire cu vopsea.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase