Home » D:News » Inteligența Artificială ne-ar putea ajuta în lupta cu deșeurile

Inteligența Artificială ne-ar putea ajuta în lupta cu deșeurile

Inteligența Artificială ne-ar putea ajuta în lupta cu deșeurile
Foto: Shutterstock
Publicat: 14.07.2023

Planeta noastră este sufocată de deşeuri, spun specialiștii, iar un ajutor în lupta cu acestea ar putea veni din partea sistemelor bazate pe inteligența artificială. Aproximativ 2,24 miliarde de tone de deşeuri solide au fost produse în 2020, conform unui studiu efectuat de Banca Mondială. Este estimat că, până în 2050, omenirea va produce mai mult de 3,88 miliarde de tone de deșeuri într-un an.

Deşeurile din plastic reprezintă cea mai mare problemă. De la producţia sa pe scară largă din 1950 până în 2015, mai mult de 8,3 miliarde de tone de deşeuri din plastic au fost produse.

Mikela Druckman, fondator al start-up-ului Greyparrot din Marea Britanie, a creat un sistem ce foloseşte inteligența artificială prin care analizează procesarea deşeurilor şi unităţile de reciclare.

Greyparrot amplasează camere deasupra benzilor transportoare din peste 50 de amplasamente din Europa destinate deşeurilor şi reciclării acestora. Folosind tehnologia AI, analizează deşeurile de pe benzi în timp real, relatează BBC.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase