Home » D:News » Solistul trupei Placebo, anchetat după ce a numit-o „rasistă” și „fascistă” pe Giorgia Meloni

Solistul trupei Placebo, anchetat după ce a numit-o „rasistă” și „fascistă” pe Giorgia Meloni

Solistul trupei Placebo, anchetat după ce a numit-o „rasistă” și „fascistă” pe Giorgia Meloni
Brian Molko, solistul trupei Placebo. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.07.2023

Procurorii italieni au deschis o anchetă în cazul solistului trupei Placebo, Brian Molko, pentru că a numit-o în mod public pe Giorgia Meloni, premierul Italiei, „rasistă” și „fascistă”, potrivit presei locale, citate de The Guardian.

Trupa Placebo concerta săptămâna trecută la festivalul Sonic Park din Stupinigi, în apropiere de Torino, atunci când Molko a lansat de pe scenă insulte la adresa Giorgiei Meloni.

„Giorgia Meloni, (…) fascistă, rasistă”, a strigat Molko în italiană, după cum se vede în videoclipurile fanilor de la concert postat pe rețelele de socializare.

Amendă între 1.000 și 5.000 de euro pentru oricine „defăimează public Republica”

Procurorii din Torino nu au răspuns solicitării de confirmare a anchetei.

Giorgia Meloni, în vârstă de 46 de ani, conduce cel mai de dreapta Guvern italian de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Codul Penal italian pedepsește cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de euro pe oricine „defăimează public Republica”, care include Guvernul, Parlamentul, Instanțele și Armata.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase