Home » D:News » Care este cel mai scump muzeu din New York?

Care este cel mai scump muzeu din New York?

Care este cel mai scump muzeu din New York?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.07.2023

Whitney Museum of American Art a crescut prețul biletelor de acces și a devenit astfel cel mai scump muzeu din New York. Taxele de intrare au crescut cu 20% pentru adulți și cu 33% pentru seniori și studenți, chiar depășindu-le pe cele de la Metropolitan Museum of Art (care au crescut de la 25 la 30 de dolari anul trecut).

În prezent, prețul biletelor la Whitney sunt de 30 de dolari pentru adulți și de 24 de dolari pentru studenți și seniori, acestea din urmă fiind cu câțiva dolari mai mari față de cele de la Met.

Aceasta este prima majorare a prețului, din 2016 – la un an după ce muzeul s-a mutat din clădirea istorică Marcel Breuer de pe Madison Avenue în imobilul proiectat de Renzo Piano în Meatpacking District.

De ce au fost crescute prețurile la bilete?

Cât privește motivele din spatele creșterii prețurilor, într-un comunicat de presă au fost invocate „inflația, costurile în creștere și numărul vizitelor încă în curs de recuperare”. Taxa de membru al muzeului și programele gratuite și cele cu reducere nu au fost afectate, au mai anunțat reprezentanții muzeului.

Această veste vine la puțin mai mult de o lună după ce Whitney a fost de acord să vândă clădirea Breuer către Sotheby’s pentru aproximativ 100 de milioane de dolari.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase