Home » D:News » Un nou record de temperatură pentru luna iulie. Au fost 48,2 grade Celsius în Sardinia

Un nou record de temperatură pentru luna iulie. Au fost 48,2 grade Celsius în Sardinia

Un nou record de temperatură pentru luna iulie. Au fost 48,2 grade Celsius în Sardinia
Foto: Shutterstock
Publicat: 26.07.2023

Temperaturi record pentru luna iulie sunt raportate din Grecia, Spania și Italia. În Jerzu și Lotzorai din Sardinia termometrele au indicat 48,2 grade Celsius, ceea ce reprezintă recordul european de temperatură în luna iulie.

În urmă cu câteva zile, meteorologii au prezis că temperaturile din zona Siciliei și Sardiniei ar putea atinge un record de 48 de grade Celsius. Iar acest lucru s-a întâmplat luni. În Jerzu și Lotzorai din insula Sardinia, termometrele au indicat 48,2 grade Celsius.

Un record a fost înregistrat și în Palermo, în Sicilia, cu peste 2 grade Celsius peste recordul precedent. În august 1999, se măsurau 44,8 grade Celsius, iar ieri erau 47 de grade Celsius.

Când scăpăm de valul de căldură?

Potrivit meteorologilor, valul de căldură ar trebui să se diminueze treptat începând de joi, iar temperatura aerului va scădea ușor. De joi, valul de căldură se va limita ceva mai mult la partea de sud-est a Europei, dar temperaturile maxime vor fi în continuare mult peste 35 de grade Celsius.

În Grecia, unde incendii forestiere de proporții fac ravagii în aceste zile pe insulele Rodos, Corfu și Eubeea, a fost înregistrat cel mai lung val de căldură din istoria țării, deoarece a durat mai bine de 11 zile și, potrivit previziunilor, ar trebui să dureze 17 zile. În Grecia, un val de căldură este definit ca o perioadă în care temperatura atinge sau depășește 39 de grade Celsius. În acest weekend sunt așteptate temperaturi de până la 45 de grade Celsius.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase