Home » D:News » Un portret al regelui Charles al III-lea, ţinta activiștilor pentru climă

Un portret al regelui Charles al III-lea, ţinta activiștilor pentru climă

Un portret al regelui Charles al III-lea, ţinta activiștilor pentru climă
Credit foto: @Thisis_Rigged via Twitter
Publicat: 29.07.2023

Doi activiști de mediu din grupul This is Rigged au acoperit cu vopsea roz un portret al regelui Charles al III-lea expus la Galeria Națională a Scoției din Edinburgh.

„Poporul este mai puternic decât stăpânul”, a fost mesajul inscripționat pe sticla care protejează lucrarea Victoriei Crowe, creată în 2018. „Dacă vrem un viitor pentru tinerii noștri, guvernul scoțian trebuie să se opună tuturor noilor licențe de petrol și gaze”, a susținut pe Twitter Ben Taylor, unul dintre autori. Cei doi activiști au desenat, de asemenea, logo-ul This is Rigged sub bărbia monarhului britanic. Apoi, activiștii și-au lipit mâinile de podea pentru a întârzia evacuarea lor.

Unul dintre reprezentanții galeriei a declarat pentru The Independent că sala în care este expus portretul este închisă temporar publicului pentru a „verifica dacă vreuna dintre lucrări a fost deteriorată”. „Restul galeriei este deschisă pentru vizitatori. În acest moment evaluăm impactul, dar nu pare să existe niciun semn de deteriorare”, a spus acesta.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase