Home » D:News » O colecție digitală de artă, poezie și carte va fi instalată permanent pe Lună

O colecție digitală de artă, poezie și carte va fi instalată permanent pe Lună

O colecție digitală de artă, poezie și carte va fi instalată permanent pe Lună
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.08.2023

O arhivă multimedia de artă va ajunge în spațiu ca parte a unei instalații permanente pe o serie de rachete fără pilot care vor aseleniza și vor rămâne pe Lună, relatează New York Times.

Lunar Codex este o colecție digitizată de artă contemporană, poezie, reviste, muzică, filme, podcast-uri și cărți. Aceasta conține lucrările a 30.000 de artiști, scriitori, muzicieni și cineaști din 157 de țări. Fizicianul și autorul canadian semidecedat Samuel Peralta a inițiat acest proiect.

În calitate de președinte executiv al companiei de media și tehnologie Incandence cu sediul în Toronto, Peralta a contactat creatori pentru a achiziționa operele și autorizațiile de arhivare în vederea includerii gratuite în Codex. Au fost incluse și lucrări trimise de artiști individuali, cu mențiunea că lucrările lor trebuie să fi fost incluse într-o expoziție, catalog sau antologie.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase