Home » D:News » Un olandez aleargă pentru a le cumpăra ucrainenilor ambulanțe

Un olandez aleargă pentru a le cumpăra ucrainenilor ambulanțe

Un olandez aleargă pentru a le cumpăra ucrainenilor ambulanțe
Foto: Shutterstock
Publicat: 03.08.2023

Un atlet olandez aleargă de la Amsterdam la Kiev pentru a strânge fonduri în scopuri caritabile și pentru a demonstra cât de aproape este zona de război din Ucraina de Europa de Vest. El a plecat din Olanda în iulie și ar trebui să ajungă în Ucraina în septembrie.

Boas Kragtwijk a pornit la drum pe 22 iulie și plănuiește să parcurgă cei 2.500 km alergând aproximativ 50 km în fiecare zi, timp de 50 de zile.

Scopul este de a strânge bani pentru a cumpăra ambulanțe pe care organizația caritabilă olandeză Zeilen van Vrijheid le va duce în Ucraina.

Un olandez aleargă în scop umanitar

„Alergând de la Amsterdam până în Ucraina, putem arăta cât de aproape este cu adevărat acest război și sperăm să atragem atenția oamenilor și să strângem o mulțime de bani”, a declarat Kragtwijk, în vârstă de 28 de ani, pentru Reuters.

Kragtwijk este însoțit de managerul său și de un fotograf. El a ajuns în Germania și parcurge între 40 și 60 de km pe zi. Atletul va trece prin Berlin și Varșovia, urmând ca finalul cursei să fie la Kiev.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase