Home » D:News » Sondaj: câți români își plătesc cumpărăturile cu cardul?

Sondaj: câți români își plătesc cumpărăturile cu cardul?

Sondaj: câți români își plătesc cumpărăturile cu cardul?
Foto: Shutterstock
Publicat: 03.08.2023

Peste 52% dintre români au folosit cardul bancar pentru efectuarea unei plăți la cumpărături online, iar peste 41% dintre respondenți folosesc constant cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare, arată un sondaj recent.

Conform sondajului realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, puțin peste 26% dintre respondenți utilizează doar uneori cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare, în timp ce 32% plătesc facturile la utilități doar cash.

În ceea ce privește serviciile bancare online, 29,08% dintre respondenți susțin că folosesc în mod curent, săptămânal sau chiar mai des Internet Banking / Mobile Banking. Alți 22,83% utilizează aceste servicii doar rar, ocazional, în timp ce 48,08% nu folosesc deloc astfel de servicii.

Câți români își fac cumpărăturile cu cardul?

Plata în magazinele fizice e făcută și cu cash, dar și cu cardul de către cei mai mulți români (40,67%), în timp ce doar cu cash plătesc aproape aceeași pondere (39,67%). Doar cu cardul plătesc 19,67% dintre respondenți.

Pe de altă parte, doar 22,83% dintre respondenți susțin că folosesc Google Pay / Apple Wallet pentru cumpărăturile din magazine direct cu telefonul.

Sondajul a fost realizat online pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenți sunt salariați, 74,83% locuiesc la oraș, 38,08% au studii superioare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase