Home » D:News » Traficul maritim şi aerian din zona Strâmtorii Kerci, restricționat de Rusia

Traficul maritim şi aerian din zona Strâmtorii Kerci, restricționat de Rusia

Traficul maritim şi aerian din zona Strâmtorii Kerci, restricționat de Rusia
Foto: Profimedia
Publicat: 04.08.2023

Ministerul rus al Apărării a anunţat restricţionarea traficului aerian şi maritim în zona Strâmtorii Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov, în zona regiunii Crimeea şi în apropierea frontului din sud-estul Ucrainei.

Conform deciziei Ministerului Apărării, este interzis traficul navelor şi avioanelor comerciale în zona Strâmtorii Kerci, precum şi orice alte activităţi civile, inclusiv staţionarea navelor, informează agenţia Interfax şi site-ul Tagesschau.de.

Singurele excepţii permise se referă la activităţile Forţelor Navale ruse şi ale Serviciului Federal de Securitate (FSB). De asemenea, este permisă plecarea navelor din zonă doar pe timp de zi.

Traficul din zona Strâmtorii Kerci, restricționat

Rusia a aplicat măsuri speciale de securitate după o serie de atacuri ucrainene care au vizat podul care traversează Strâmtoarea Kerci.

De asemenea, Forţele Navale ruse au creat unilateral zone speciale de excludere în Marea Neagră în contextul suspendării de către Moscova a aplicării Acordului exporturilor de cereale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase