Home » D:News » Peisajele lui Van Gogh fascinează atât adulții, cât și bebelușii, arată un studiu

Peisajele lui Van Gogh fascinează atât adulții, cât și bebelușii, arată un studiu

Peisajele lui Van Gogh fascinează atât adulții, cât și bebelușii, arată un studiu
Noapte înstelată. Foto: Profimedia
Publicat: 11.08.2023

Peisajele lui Van Gogh, fie că este vorba de câmpuri de grâu galben sau de un măslin noduros și contorsionat, au fascinat iubitorii de artă. Acum, cercetătorii au descoperit că picturile considerate plăcute de către adulți sunt, de asemenea, captivante pentru bebeluși.

Echipa de cercetători spune că descoperirile lor sugerează că anumite prejudecăți în ceea ce alegem să privim sunt deja prezente în copilărie și se transmit la vârsta adultă, deși experiențele de viață au, de asemenea, un impact asupra picturilor pe care ajungem să le preferăm când creștem.

„Se pare că ar putea exista o legătură între acest răspuns estetic matur la vârsta adultă și prejudecățile senzoriale timpurii la lucruri precum contrastul de luminozitate (și culoare)”, a declarat Philip McAdams, primul autor al studiului de la Universitatea din Sussex.

În Journal of Vision, McAdams și colegii săi descriu modul în care copiii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de săptămâni și adulții cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani au primit iPad-uri și li s-a prezentat o selecție de 10 peisaje ale lui Van Gogh din 40 de imagini posibile. Picturile au fost prezentate în perechi, rezultând 45 de combinații diferite pentru fiecare participant.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase