Home » D:News » Incendiile de vegetație din Maui au dus la 67 de decese

Incendiile de vegetație din Maui au dus la 67 de decese

Incendiile de vegetație din Maui au dus la 67 de decese
Foto: Governor of the State of Hawaii/Handout via Profimedia
Publicat: 13.08.2023

Bilanțul incendiilor de vegetație din Maui a crescut la 67 de morți.

Incendiile din aceste zile au devenit cel mai ucigător dezastru natural din istoria statului, depășindu-l pe cel provocat de un tsunami, care a ucis 61 de persoane în Hawaii în 1960, transmite Reuters.

Oficialii avertizează că echipele de căutare ar putea găsi mai mulți morți în urma incendiului care a ars 1.000 de clădiri și a lăsat mii de oameni fără adăpost, fiind probabil nevoie de mulți ani și de miliarde de dolari pentru reconstrucție.

Cât de grave sunt incendiile de vegetație din Maui?

„Nimeni nu a intrat în niciuna dintre aceste structuri care au ars și acolo anticipăm, din păcate, că numărul morților va crește semnificativ”, a declarat senatorul american Brian Schatz din Hawaii, pentru MSNBC.

Incendiul din Lahaina, care s-a extins până în oraș, ardea încă, dar a fost izolat în proporție de 85%, a precizat comitatul Maui într-un comunicat. Alte două incendii de pe insulă au fost stinse în proporție de 80% și 50%.

„Am autorizat o analiză cuprinzătoare în această dimineață pentru a ne asigura că știm exact ce s-a întâmplat și când”, a declarat guvernatorul din Hawaii, Josh Green, la CNN, referindu-se la sistemul de avertizare a populației.

Oficialii nu au oferit o imagine detaliată cu privire la notificările care au fost trimise și dacă acestea au fost făcute prin SMS, e-mail sau apeluri telefonice.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase