Home » D:News » „Experiență suprarealistă”, avută de primii turiști spațiali de la Virgin Galactic

„Experiență suprarealistă”, avută de primii turiști spațiali de la Virgin Galactic

„Experiență suprarealistă”, avută de primii turiști spațiali de la Virgin Galactic
Foto: Profimedia
Publicat: 14.08.2023

Primii turiști spațiali de la Virgin Galactic au descris călătoria drept o „experiență suprarealistă”.

Avionul spațial propulsat de o rachetă al companiei Virgin Galactic a transportat joi primul său grup de turiști într-o scurtă călătorie în spațiu, potrivit CNN.

Antreprenorul Keisha Schahaff și fiica sa Anastatia Mayers au fost primele călătoare spațiale din Antigua. Lor li s-a alăturat Jon Goodwin, care a concurat în proba de canotaj de la Jocurile de vară de la Munchen din 1972. Goodwin a devenit a doua persoană cu boala Parkinson care a călătorit în spațiu.

Cum s-au simțit primii turiști spațiali de la Virgin Galactic?

Mayers a declarat că a fost „uimită” de experiența de a vedea Pământul din spațiu, iar Goodwin a descris călătoria de o oră ca fiind „o experiență complet suprarealistă”.

Miliardarul Richard Branson a fondat compania Virgin Galactic în 2004. Până în prezent, compania a adunat 800 de clienți care au plătit călătoria și așteaptă să fie transportați în spațiu. O călătorie costă sute de mii de dolari și necesită o lungă așteptare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase