Home » D:News » De ce nu mai vrea Mark Zuckerberg să se lupte cu Elon Musk?

De ce nu mai vrea Mark Zuckerberg să se lupte cu Elon Musk?

De ce nu mai vrea Mark Zuckerberg să se lupte cu Elon Musk?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.08.2023

Elon Musk „nu este serios” în legătură cu organizarea unei lupte în cușcă și „este timpul să trecem mai departe”, a declarat Mark Zuckerberg, potrivit BBC.

Într-o postare pe site-ul său de socializare Threads, șeful Meta a spus că i-a oferit domnului Musk „o întâlnire reală”, dar antreprenorul rival a găsit scuze.

Musk sugerase recent, pe propriul său site de mesagerie X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, că este dispus să se lupte încă de luni, 14 august.

„Războiul” de cuvinte a fost complicat

Miliardarii au convenit asupra meciului în iunie, stârnind o atenție uriașă din partea presei.

Dar, în ciuda faptului că s-au încurajat reciproc timp de luni de zile, rivalii nu au reușit încă să asigure o dată, ceea ce a ridicat îndoieli asupra faptului că lupta va avea loc vreodată.

„Războiul” de cuvinte a fost complicat de lansarea Threads în iulie, aplicația de mesagerie rivală cu X atrăgând peste 100 de milioane de înscrieri în mai puțin de o săptămână.

Zuckerberg și Musk s-ar fi putut lupta ca-n „Roma antică”

Această cifră a scăzut, iar X rămâne confortabil în frunte, cu aproximativ 350 de milioane de utilizatori, însă Musk a amenințat că va da în judecată Facebook pentru „deturnarea ilegală a secretelor comerciale ale Twitter”.

Meta neagă aceste afirmații.

Recent, Zuckerberg a declarat că a propus data de 26 august pentru lupta în cușcă. Apoi, vineri, 11 august, ministrul italian al Culturii a declarat că a vorbit cu Musk despre găzduirea confruntării în țara sa ca eveniment caritabil.

Musk a sugerat că acesta ar avea „o temă din Roma antică”.

„Elon nu vrea să confirme o dată”

Duminică, însă, șeful Meta a postat pe Threads: „Elon nu vrea să confirme o dată, apoi spune că are nevoie de o operație, iar acum cere să facă o rundă de antrenament în curtea mea în schimb. Dacă Elon devine vreodată serios în privința unei întâlniri reale și a unui eveniment oficial, știe cum să dea de mine. În caz contrar, e timpul să mergem mai departe. Mă voi concentra să concurez cu oameni care iau acest sport în serios”.

Răspunzând pe X, însă, Musk l-a numit pe șeful Meta un „laș”.

„Poate că sunteți un Bruce Lee al zilelor noastre și veți câștiga cumva”

Anterior, Musk a postat pe platforma de mesagerie un schimb de mesaje text care ar fi avut loc între el și Zuckerberg. Potrivit acestora, el îi spune șefului Meta că va fi luni în Palo Alto, unde se află sediul Meta, și că lupta ar putea avea loc în octogonul lui Zuckerberg, care este ringul cu opt laturi în care se desfășoară luptele în cușcă.

Musk a continuat: „Nu m-am antrenat prea mult, în afară de un scurt meci cu Lex Fridman [informaticianul și prezentatorul de podcasturi] astăzi (duminică, 13 august – n.r.). Deși cred că este foarte puțin probabil, având în vedere diferența noastră de mărime, poate că sunteți un Bruce Lee al zilelor noastre și veți câștiga cumva”.

Elon Musk, în vârstă de 52 de ani, și Mark Zuckerberg, în vârstă de 39 de ani, sunt doi dintre cei mai mediatizați miliardari din domeniul tehnologiei din lume.

Doi dintre cei mai mediatizați miliardari din domeniul tehnologiei

Ideea bizară de a se lupta unul cu celălalt a început în luna iunie, când Musk a scris pe Twitter că este „gata pentru o luptă în cușcă” cu Zuckerberg.

Șeful Meta, care are deja antrenament în arte marțiale mixte (MMA) și a câștigat recent turnee de jiu-jitsu, a răspuns pur și simplu cu „trimiteți-mi locația”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase