Home » D:News » O nouă specie de șarpe a fost denumită după actorul Harrison Ford

O nouă specie de șarpe a fost denumită după actorul Harrison Ford

O nouă specie de șarpe a fost denumită după actorul Harrison Ford
Credit foto: Profimedia
Publicat: 17.08.2023

O nouă specie de șarpe a primit denumirea științifică Tachymenoides harrisonfordi în cinstea actorului Harrison Ford, un cunoscut activist de mediu.

Reptila a fost descoperită în Peru și a fost numită după Harrison Ford pentru a onora activitatea actorului în ceea ce privește protejarea mediului. El este vicepreședinte al grupului Conservation International.

„Este un memento că mai sunt încă atât de multe de învățat despre lumea noastră sălbatică și că oamenii sunt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă. Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse, iar în acest moment, un milion de specii se clatină pe marginea uitării. Avem un mandat existențial de a repara relația noastră ruptă cu natura și de a proteja locurile care susțin viața”, a spus Harrison Ford, potrivit Sky News.

Un șarpe mic și subțire, numit după Harrison Ford

Descoperirea noii specii este rezultatul unei colaborări între cercetători din Peru și ASUA. Șarpele a fost descoperit în Parcul Național Otishi din Peru.

Tachymenoides harrisonfordi este un șarpe mic și subțire, care măsoară doar 20 de centimetri la maturitate. Este bine camuflat și este inofensiv pentru oameni, având o dietă formată din șopârle și broaște.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase