Home » D:News » Aeroportul din Cluj a atins pentru a cincea oară pragul de 2 milioane de pasageri într-un singur an

Aeroportul din Cluj a atins pentru a cincea oară pragul de 2 milioane de pasageri într-un singur an

Aeroportul din Cluj a atins pentru a cincea oară pragul de 2 milioane de pasageri într-un singur an
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.08.2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a atins recent, pentru a cincea oară în istoria sa, pragul de 2 milioane de pasageri într-un an.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2023 a fost sărbătorit cu 2 luni mai devreme decât în anul anterior şi a fost transportat de către operatorul aerian Ryanair, pe zborul de la Bruxelles-Charleroi la Cluj-Napoca.

Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare.

„O performanţă care ne onorează”

„Anul 2023 continuă cu noi recorduri de pasageri pentru Aeroportul Internaţional Cluj. Depăşirea pragului de 2.000.000 de pasageri înregistraţi la exact 3 luni de când am sărbătorit împreună în luna mai 1 milion de pasageri şi respectiv cu 2 luni mai devreme decât în anul anterior, este o performanţă care ne onorează dar şi o motivaţie de a continua eforturile de dezvoltare, inclusiv prin proiectul de extindere a Terminalului de pasageri Plecări pe latura de Nord. În noua configurație, Terminalul Plecări și platforma extinsă de parcare aeronave vor răspunde în mod cert nevoilor traficului de pasageri aflat în continuă creștere, dar și numărului mai mare de zboruri preconizat pentru anii care urmează”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului.

Record de pasageri la Aeroportul Internaţional Cluj

Acesta susține că până la finalul anului 2023 va fi depăşit, în premieră absolută, recordul de 3 milioane de pasageri înregistraţi într-un singur an la aeroportul clujean.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea pragului de 2.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2017, iar de atunci cu excepţia anilor pandemici 2020 şi 2021, în fiecare an a fost atins acest prag.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase