Home » D:News » București găzduiește astăzi l’Étape Romania by Tour de France

București găzduiește astăzi l’Étape Romania by Tour de France

București găzduiește astăzi l’Étape Romania by Tour de France
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.08.2023

Bucureștiul este duminică gazda L’Étape Romania by Tour de France, cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor și pasionaților. Evenimentul va bloca artere importante ale capitalei începând cu ora 7:00 dimineața, până după ora 14:00.

Organizatorii anunță că peste 2000 de concurenți sunt așteptați la start, aceștia urmând să parcurgă trei trasee, participanții fiind înscriși ca echipă sau susținuți de familie, prieteni, colegi.

Astfel, duminică (27 august) traficul va fi restricționat începând cu ora 07:00 dimineața până la ora 14:00 pe următoarele străzi și artere din București:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.

Cele mai bune trasee ocolitoare

Organizatorii și Poliția Rutieră colaborează pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției:

  • 08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 km
  • 09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 km
  • 13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori

Pe traseu sunt organizate trei puncte de alimentare care vor asigura nivelul optim de hidratare al concurenților: unul în zona de start și finish, unul la Arena Națională și unul în Piața Victoriei.

Expoziție Tour de France în Piața Constituției

De asemenea, concurenții au la dispoziție suport tehnic fix în aceleași zone ca punctele de hidratare și unul mobil, care va însoți plutonul pe întreaga cursă.

O echipă medicală cu experiență în medicina de urgență va fi prezentă la fața locului pe toată perioada evenimentului.

Race Village-ul L’Étape Romania by Tour de France din Piața Constituției va avea amenajată pentru cei prezenți și o expoziție Tour de France.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase