Home » D:News » Franța interzice îmbrăcămintea musulmană abaya în școlile de stat

Franța interzice îmbrăcămintea musulmană abaya în școlile de stat

Franța interzice îmbrăcămintea musulmană abaya în școlile de stat
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.08.2023

Franța va interzice copiilor să poarte în școlile de stat abaya, haina largă și lungă purtată de unele femei musulmane, a declarat recent ministrul francez al Educației, înainte de începerea școlii, potrivit Reuters.

Franța, care a aplicat o interdicție strictă privind semnele religioase în școlile de stat de când legile din secolul al XIX-lea au eliminat orice influență catolică tradițională din educația publică, a avut dificultăți în actualizarea orientărilor pentru a face față unei minorități musulmane în creștere.

În 2004, Franța a interzis folosirea vălului pe cap în școli, iar în 2010 a interzis folosirea vălului integral în public, ceea ce a provocat furia unora dintre cei cinci milioane de membri ai comunității musulmane.

Un strigăt de alarmă în Franța

Apărarea laicității este un strigăt de alarmă în Franța care rezonează în tot spectrul politic, de la cei de stânga care susțin valorile liberale ale Iluminismului până la alegătorii de extremă dreapta care caută un bastion împotriva rolului tot mai mare al islamului în societatea franceză.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase