Home » D:News » Câți dintre români îşi permit să îşi facă cel puţin o vacanţă în România?

Câți dintre români îşi permit să îşi facă cel puţin o vacanţă în România?

Câți dintre români îşi permit să îşi facă cel puţin o vacanţă în România?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.08.2023

Doar un sfert din români îşi permit să îşi facă cel puţin o vacanţă în România. Turismul românesc se bazează aproape 90% pe turiştii autohtoni. În primele şase luni ale acestui an, în unităţile de cazare din România au ajuns 1,17 milioane turişti, din care 1 milion de români, iar restul străini

Românii contribuie doar în proporţie de 26% la turismul local, ceea ce înseamnă că doar 1 din 4 români îşi permit o călătorie în ţară în scop de leisure, potrivit datelor Eurostat.

Comparativ cu restul Europei, doar Bulgaria stă mai prost la acest capitol, cu doar 22% din populaţie care contribuie la turism.

Turismul românesc se bazează pe turiştii autohtoni

Franţa, Olanda şi Suedia se află la polul opus, cu aproape 80% din populaţie care contribuie la turism, adică călătoresc în ţară şi îşi petrec cel puţin o noapte la o unitate de cazare locală.

Turismul românesc se bazează în proporţie de aproape 90% pe turiştii autohtoni, restul de 10% fiind străini. Însă nu doar că străinii nu vin, dar numărul românilor care contribuie la turismul local este unul mic şi nu există o strategie de promovare măcar pentru a-i convinge să îşi petreacă vacanţele în țară.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase