Home » D:News » Mormintele regilor ugandezi ar putea fi retrase de pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol

Mormintele regilor ugandezi ar putea fi retrase de pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol

Mormintele regilor ugandezi ar putea fi retrase de pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.08.2023

UNESCO a recomandat ca situl Kasubi, care adăpostește mormintele conducătorilor din Buganda, regatul tradițional din sudul Ugandei, care a fost afectat de un incendiu în 2010, să fie retras de pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol după ce a fost reconstruit.

Situat pe dealurile de deasupra capitalei Kampala, acest grup de clădiri circulare realizate din lemn, stuf și paie a fost inclus în Patrimoniul Mondial de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) încă din 2001.

Această recomandare va fi înaintată celor 21 de state membre ale Comitetului Patrimoniului Mondial, care se reunește în perioada 10-25 septembrie la Riad (Arabia Saudită).

Potrivit UNESCO, această eliminare de pe lista Patrimoniului Mondial în pericol ar fi un simbol puternic, având în vedere că 50% dintre siturile de pe această listă sunt pe continentul african.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase