Home » D:News » Descoperirea făcută după ce o importantă pictură a lui Vincent van Gogh a fost reanalizată

Descoperirea făcută după ce o importantă pictură a lui Vincent van Gogh a fost reanalizată

Descoperirea făcută după ce o importantă pictură a lui Vincent van Gogh a fost reanalizată
„Dormitorul” (1888), de Vincent van Gogh. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.08.2023

Pictura „The Bedroom/ Dormitorul” (1888), de Vincent van Gogh, a fost recent analizată la muzeul din Amsterdam dedicat artistului și au fost descoperite mai multe fisuri în vopsea, dar și adăugiri involuntare.

Reprezentanții muzeului au precizat că în timpul restaurării au fost descoperite multe fisuri în vopsea. Vopseaua chiar se desprinse în unele locuri. Aceste deteriorări au apărut în timpul vieții lui Van Gogh.

Atunci când a revenit în atelierul său după o perioadă de absență, a constatat că picturile sale suferiseră daune cauzate de apă. Pictorul i-a scris fratelui său Theo că a învelit „Dormitorul” în ziar, deoarece vopseaua se scorojea. La microscop, restauratorul a găsit dovezi că acest lucru era adevărat: existau urme de print de ziar în vopsea.

În timp ce se afla în Arles, Vincent van Gogh (1853 – 1890) a realizat această pictură a dormitorului său din Casa Galbenă. El însuși a pregătit camera cu mobilier simplu și cu propriile lucrări pe perete. Culorile strălucitoare erau menite să exprime „odihna absolută” sau „somnul”.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase