Home » D:News » Cântăreț din Hong Kong, trimis la închisoare pentru postări pe rețelele sociale

Cântăreț din Hong Kong, trimis la închisoare pentru postări pe rețelele sociale

Cântăreț din Hong Kong, trimis la închisoare pentru postări pe rețelele sociale
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.09.2023

Un cântăreț din Hong Kong a fost încarcerat pentru mai mult de doi ani pentru postări pe rețelele de socializare care insultau poliția și oficialitățile și pentru spălarea a 718.788 de dolari.

Tommy Yuen, fost membru al trupei de băieți E-kids, a primit peste doi ani de închisoare pentru că a insultat poliția și oficialii pe rețelele de socializare și a spălat 718.788 de dolari HK (91.600 de dolari americani) strânși prin fabricarea unei povești despre o adolescentă implicată într-un proces, anunță South China Morning Post.

Tribunalul a dispus recent confiscarea a 376.370 de dolari HK de la Tommy Yuen Man-on, restul sumei pe care acesta a obținut-o sub pretexte false.

Artistul căzut în dizgrație ar fi a intenționat să „paralizeze” societatea

Judecătorul Ernest Michael Lin Kam-hung a declarat că artistul căzut în dizgrație ar fi a intenționat să „paralizeze” societatea și să promoveze independența Hong Kong prin comentariile sale pe rețelele de socializare.

„Scopul mesajelor sale a fost de a reactiva nemulțumirea și anxietatea din societate, care se reduseseră”, a declarat Lin: „A făcut acest lucru pentru propriile beneficii, în detrimentul armoniei sociale”, a adăugat Lin..

Lin l-a descris pe Yuen ca fiind un șantajist emoțional, spunând că a profitat de simpatia oamenilor față de cei arestați în timpul tulburărilor din 2019, într-un plan destinat propriei promovări.

Tommy Yuen, un fost membru al trupei de băieți E-kids

Yuen, un fost membru al trupei de băieți E-kids, dispărută între timp, a pledat vinovat pentru infracțiunile pe care le-a comis între aprilie 2021 și februarie 2022.

Cântărețul în vârstă de 43 de ani a recunoscut că a scris comentarii depreciative despre un inspector de poliție care a murit la datorie, despre problemele de sănătate ale unui magistrat și despre fosta șefă executivă Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, după ce aceasta s-a rănit.

Alte postări jignitoare ale lui Yuen au lăudat un mistreț care a mușcat un ofițer de poliție și au afirmat că mass-media de orientare opoziționistă Apple Daily și Stand News au fost forțate să se închidă pentru că au raportat adevărul, a declarat instanța.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase